Voor de mensen die gaan sporten hebben ze natuurlijk altijd sportkleding aan, sommige hebben een sportlegging met een t-shirt en andere zijn van top tot teen gekleed als kickboksers. Als kickbokser heb je niet alleen kleding nodig, maar ook handschoenen, scheenbeschermers en een bitje.

Handschoenen 

Kickboks handschoenen heb je nodig om te trainen, je kan niet zonder handschoenen tegen jouw trainingspartner of wedstrijdtegenstander slaan.

 

Scheenbeschermers

Scheenbeschermers heb je nodig om jouw schenen te beschermen tijdens de training, zo lopen jij en je trainingspartner geen blessures op. Bij een wedstrijd vecht de jeugd met scheenbeschermers. Als je eenmaal gevorderd bent en in een hogere klasse vecht, dan vecht je zonder scheenbeschermers tijdens een wedstrijd.

Bitje 

Een bitje is heb je in je mond daardoor voorkom je sneller de kans dat iemand jouw tand eruit slaat. Een bitje heb je in tijdens het sparren en tijdens het vechten van een wedstrijd.

Broekjes

De broekjes die de kickboksers dragen zijn vooral weid. Zo kun je makkelijke bewegingen maken tijdens de training. Wat shirtjes betreft maakt het niet zoveel uit wat je aan hebt tijdens de training. Tijdens de wedstrijden vechten jongens in hun blote borst en de meisjes hebben een sport-bh of t-shirt aan.

Als u voor het eerst een kickboks les bijwoont kunt u handschoenen en scheenbeschermers van ons lenen. Kleding die u aantrekt bepaald u zelf. Als u naar meerdere keren hebt getraind en u vind het leuk om bij ons te trainen, dan kunt u altijd in de sportschool de benodigde spullen komen aanschaffen van het merk Joya.